Skip to content

Gemeentebestuur Huldenberg zet tegenstanders zandgroeve Kerkeveld buitenspel

26/11/2011

In de procedure betreffende de Stedenbouwkundige vergunning voor de zandontginning op het Kerkeveld te Neerijse (Huldenberg), geeft het gemeentebestuur van Huldenberg geen staaltje van wanbeheer maar van non-beheer. Door deze vergunning te behandelen als een fait divers, heeft het gemeentebestuur de tegenstanders van dit megalomane project de nodige informatie onthouden om in beroep te gaan tegen deze vergunning. Resultaat: niemand kon in beroep gaan en de N.V. De Kock kan uitpakken met: ‘zie je wel, er is niemand tegen deze zandgroeve.’

De feiten op een rijtje:
– De vergunning wordt aangevraagd door De Kock en op iedere hoek van het projectgebied worden de aanplakbiljetten uitgehangen.
– Het Huldenbergs gemeentebestuur doet niets en weigert op die manier de vergunning.
– De Kock gaat in beroep bij de provincie.
-De provincie keurt de vergunning goed en meldt dit aan de gemeente Huldenberg.
– De gemeente hangt conform de wet dit besluit uit op een openbare plaats waar niemand langskomt.
– Ondanks de initiële weigering van de gemeente, heeft deze nu geen enkel bezwaar tegen deze vergunning. Weerom doet de gemeente niets.
– Het is oorverdovend stil over dit onderwerp. Het komt nooit ter sprake op de gemeenteraad (wat je voor zo’n project toch wel mag verwachten), geen enkel van de betrokken partijen (door het bestuur goed gekend) behalve De Kock worden over het besluit van de provincie ingelicht.
– De termijn om beroep aan te tekenen is verlopen.

Zeer waarschijnlijk is de procedure wettelijk verlopen maar bij deze gang van zaken kan je wel de vraag stellen ‘wie heeft er baat bij deze desinformatie?’
Als belastingbetaler van deze gemeente (bij de duurste in Vlaams Brabant) walg ik van dit non-bestuur. Het gemeentebestuur wordt betaald en is verkozen om op te komen voor haar bevolking . In dit hele dossier zegt het bestuur ‘geen voorstander te zijn van de zandgroeve’ maar onderneemt zij niets om De Kock een stro breed in de weg te leggen, integendeel, ze effent de weg (letterlijk, de Langestraat kreeg een nieuw laagje asfalt) naar een uitbating van 18ha over 20 jaar gespreid. Het ziet er naar uit dat we binnenkort het legertje vrachtwagens mogen verwachten.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: